9/03/2012

5th day, maybe?

Oon nyt ihan sekasin päivämääristä! Jos kirjotan tänne että tänään nii Suomessa se on jo huomenna! Tosi hassua. Mutta siis tänään täällä on viel 2.9. ja tänään on jo viides päivä täällä!
Aamulla käytiin kirkossa momin ja sisterin kanssa ja se oli kyllä NIIIIIIIIN erilaista kun Suomessa. Siel laulettii ilosia lauluja ja pappi tuns varmaa kaikki silleen henkilökohtasesti (tosin siellä oli ehkä noin 40 ihmistä) mutta kuitenkin. Ensin kaikki joilla oli jotai ilmotusasiaa meni sinne eteen ja kerto sen, esimerkiks yks mies meni sinne ja sano että ne muuttaa Saksaan muutamaksi vuodeksi sen perheen kanssa sen työn takia ja ettäne odottaa toista lasta. Ja sitte mom esitteli mut kaikille siellä, ei sentään siellä ihan edessä mikrofonin kanssa, ja sitte kaikki taputti :D Sitten alko se varsinainen seremonia ja se pappi kerotili luomiskertomusta sellasten kuvien kanssa ja lapset istu siinä edessä kuuntelemassa ja hyöri ja pyöri ympäri sitä kirkkoa ja sen jälkeen lapset lähti toiseen tilaan vähän niinku johonkin pyhä kouluun ja se kirkkoseremonia jatku. Siinä kaikki sai sitte, jos halus, sanoa jotai niinku hetkiä mitkä oli tuntunu bvähän niinku pyhiltyä tai että Jumala olis ollu läsnä ja muutamat siinä kerto sit jonku hauskan tarinan. Ehtoollinen oli aika kumma verrattuna Suomeen. Se ehtoollisleipä oli ihan poikeesti leipää ja jokainen sai mennä ja dipata sen sellaseen isoon karahviin täynnä viiniä. Sitte ne sano jotain "the bred of your life" ja "the wine of wisdom and hope". Se seremonia kesti varmaan vähän reilu tunnin ja sitte sen jälkee oli kahvia, teetä, mehua ja keksejä. Ja sitte jutusteltiin. Joku vanha täti tuli kertomaan mulle että se on kotosin Virosta ja sen nimi oliki sitte Aino! Ja jotain sitte juteltiin sen kanssa.
Sen jälkeen sitten autettiin hostsiskon Sarahin kanssa sen kaveria Joanahia muuttamaan kotoa pois ja kivaa oli. Sen äiti oli kotosin Ruotsista ja oliki aika hauska jutella sen kanssa Euroopasta ja Ruotsista ja Suomesta. Sitte tultii kotiin ja nyt kirjotanki tätä juttua. Mut tänän mennää sit viel johki partyihin Sarahin kanssa ja siel on rodeota :D ja paljon ruokaa! Toivotaan että tulee olemaan hauskaa ja että tapaan paljon uusia kivoja kanadalaisia (; hihi! I CAN NOT WAIT!
Terveisii kylmään Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti